Vörösborban párolt csokoládés körte
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A körtéket szép vékonyan meghámozzuk.
A bort a mézzel, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a vaníliás cukorral feltesszük főni. Pár percig forraljuk, majd mérsékeljük a lángot, és belehelyezzük a körtéket.
Szép lassan puhára pároljuk, de közben többször óvatosan átfordítjuk, hogy egyenletesen párolódjon. Ezután kiszedjük, majd teljesen kihűtjük.
Amikor már teljesen kihűltek a körték, akkor egy rácsra helyezzük őket.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd szép lassan a körtékre kanalazzuk. Ezt addig ismételjük, amíg szépen befedi a csokoládé az egész körtét.
Addig hagyjuk rácson amíg a csokoládé teljesen megdermed, majd tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Nagyon finom csemege, ajánlom mindenkinek aki finom desszertre éhezik.