Főoldal / Főzelékek / Tejszínes kapros tökfőzelék csirkemellcsíkokkal

Tejszínes kapros tökfőzelék csirkemellcsíkokkal

Tejszínes kapros tökfőzelék csirkemellcsíkokkal

Tejszínes kapros tökfőzelék csirkemellcsíkokkal

Hozzávalók:

  • 1 db közepes nagyságú tök fele
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kapor
  • ecet
  • zöldségleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • cukor
  • tejszín
  • 0,5 csirkemell
  • liszt
  • olaj
  • tejföl
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát felaprítom, a tökből a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom. A kaprot felaprítom. A csirkemellet csíkokra vágom.

Olajon üvegesre dinsztelem a hagymát, rádobom a fokhagymát, hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, és öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, rámorzsolom a leveskockát, adok hozzá egy kevés ecetet és cukrot. Főzöm.

Amikor már puha, szórok rá lisztet, és locsolok bele tejszínt.
Közben egy serpenyőben kevés olajon megpárolom a csirkemellcsíkokat, sózom, borsozom.

Tálaláskor szedek a tányérra tökfőzeléket, rakok rá csirkemellet, és tejfölt. Díszítésnek ha még maradt, egy szál kaprot.

Tipp / megjegyzés:
Egy finom tökfőzelék csirkemellel.

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére