Főoldal / Sertés ételek / Brokkolival kelbimbóval töltött fasírt

Brokkolival kelbimbóval töltött fasírt

Brokkolival kelbimbóval töltött fasírt

Brokkolival kelbimbóval töltött fasírt 3

Hozzávalók:

  • 1,3 kg darált hús
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 szelet kenyér
  • 3 ek. zsemlemorzsa
  • 1 tk. majoranna
  • 1 mk. gyömbérpor (elhagyható)
  • 2 tk. őrölt piros paprika
  • 1 mk. rozmaring (elhagyható)
  • 1 mk. őrölt bors
  • só ízlés szerint
  • 50 dkg brokkoli
  • 15 dkg kelbimbó

Tetejére:

  • 1 tojás

Tepsi kenéshez:

  • 3 ek. étolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Brokkolit rózsáira szedjük, a kelbimbót megtisztítjuk.A brokkolit és a kelbimbót egy lábosba tesszük.
Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és csípet sóval, 20 perc alatt puhára főzzük.
Ha megfőtt,leszűrjük, és langyosra hűtjük.

A darált húst egy mély tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást, a megtisztított és apróra zúzott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint majorannával, rozmaringgal ,őrölt pirospaprikával, őrölt borssal, gyömbérrel, sóval ízesítjük. Hozzáadjuk a zsemle morzsát, és az áztatott, majd jól kifacsart kenyeret.
Jól össze dolgozzuk.

Egy 38×36 cm-es tepsit 3 evőkanál olajjal kikenünk.
Ezután letépünk egy tepsi méretű alufóliát, megolajozzuk, és a fasírt masszánk felét elterítjük rajta. A brokkolis kelbimbó felét a fasírt massza közepére halmozzuk hosszanti irányban, majd a fólia segítségével felcsavarjuk.

A fasírt rudat a fóliáról a tepsibe csúsztatjuk, és egyenletesre formáljuk.A maradék masszával, és brokkolis töltelékkel ugyanígy járunk el.

Végül felvert tojással megkenjük a töltött fasírtok tetejét, és 200 fokra előmelegített sütőben 40perc alatt készre sütjük.

A tepsiben kicsit állni hagyjuk,majd felszeleteljük.

Bármilyen körettel, és savanyúsággal tálalhatjuk.


Szólj hozzá!

A lap tetejére