Vaníliakrémes kocka
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára dolgozzuk. Ezt követően óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. Sütőpapírral bélelt kb.25×30 cm-es tepsibe simítjuk és 25 perc alatt 180 fokon készre sütjük, majd kihűtjük.
A pudingot a megszokott módon elkészítjük. Közben felverjük a habot, belekeverjük a habfixet és a vaníliás cukrot.
A kihűtött pudingba forgatjuk és a kakaós piskóta tetejére simítjuk.
A tejszínt habbá verjük és a vaníliás krém tetejére simítjuk. Megszórjuk csokoládéreszelékkel és pár órára a hűtőbe tesszük, hogy lehűljön, kicsit megdermedjen a krém és az ízek is összeérjenek.
Szeletelve kínáljuk.