Főoldal / Desszertek / Vaníliakrémes kocka

Vaníliakrémes kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Vaníliakrémes kocka

Vaníliakrémes kocka

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 5 ek. cukor
  • 5 ek. liszt
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 2 ek. hideg víz
  • 1 tk. sütőpor

A krémhez:

  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 ek.cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 cs. habfix

A tetejére:

  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg étcsokoládé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára dolgozzuk. Ezt követően óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. Sütőpapírral bélelt kb.25×30 cm-es tepsibe simítjuk és 25 perc alatt 180 fokon készre sütjük, majd kihűtjük.

A pudingot a megszokott módon elkészítjük. Közben felverjük a habot, belekeverjük a habfixet és a vaníliás cukrot.

A kihűtött pudingba forgatjuk és a kakaós piskóta tetejére simítjuk.

A tejszínt habbá verjük és a vaníliás krém tetejére simítjuk. Megszórjuk csokoládéreszelékkel és pár órára a hűtőbe tesszük, hogy lehűljön, kicsit megdermedjen a krém és az ízek is összeérjenek.

Szeletelve kínáljuk.

Vaníliakrémes kocka 3.87/5 (15 értékelés)

Laura (55 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére