Főoldal / Egytálételek / Rakott makaróni

Rakott makaróni

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott makaróni

Rakott makaróni

Hozzávalók:

  • 4 személyre
  • 1 cs. makaróni száraztészta
  • 4,5 deci 20%-os tejföl
  • 40 deka darált hús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • csipet őrölt bors
  • fél deci olaj
  • 2 kiskanál paradicsompüré
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 15 deka reszelt sajt
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tésztát forró vízben kifőzzük.

A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a darált húst és az őrölt pirospaprikát. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb. 1deci vízzel, hozzáadjuk a paradicsompürét, és 10-15 perc alatt megfőzzük.

Egy sütőedényt kicsit kiolajozunk. Az aljára tesszük a tészta felét, erre kerül a darált hús fele majd a húsra a tejföl fele, és a reszelt sajt fele.
Ismét tészta, majd hús, a tejföl, és végül a reszelt sajt.

180 fokra előmelegített sütőben pirosra megsütjük.

A receptet köszönöm Vassné Editkének.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére