Főoldal / Egytálételek / Zöldségfelfújt

Zöldségfelfújt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldségfelfújt

Zöldségfelfújt

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 2,5 evőkanál olívaolaj
  • 1 db brokkoli virágrésze 
  • 1 púpos evőkanálnyi liszt
  • csipetnyi sütőpor
  • 1 marék reszelt félkemény sajt
  • 1 evőkanálnyi tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pár “csavarásnyi” őrölt bors
  • 1 pici szerecsendió fele, reszelve
  • 6-7 közepes szem (barna) csiperke
  • 1 póréhagyma szárának haragoszöld része alaposan megmosva, 1 cm széles csíkokra vágva
  • 1 db brokkoli, a szára nélkül
  • 2 db felkockázott sárgarépa
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Egy kb. 7-8 dl-es pástétom formát olajjal kikenek.

A tojásfehérjéből egy tálban nem túl kemény habot vertem. Belekevertem a sárgákat, 1 evőkanálnyi olívaolajat, a sütőporos lisztet, a tejfölt, 1 marék reszelt sajtot, a fokhagymát, borsot, szerecsendiót, és megsóztam.

Ebbe az alapba kevertem a kevés olívaolajon előpárolt szeletelt gombát és a felszeletelt pórézöldet. A kicsi virágokra szedett brokkolit, a felkockázott sárgarépát nyersen tettem bele.
A formába borítottam, és 180 fokon kb. 45 percig sütöttem (tűpróba).

Polentát ettünk hozzá és sült zöldségeket (cékla, édeskrumpli, gomba, répa, padlizsán, cukkini, mindez fokhagymával és olívaolajjal összesütve).

Beküldő: Márti
hogymegtudjuknezni.blogspot.hu

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére