Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mandulavajas zabpelyhes csokis keksz

Mandulavajas zabpelyhes csokis keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mandulavajas zabpelyhes csokis keksz

Mandulavajas zabpelyhes csokis keksz

Hozzávalók:

  • (1 bögre=2,5 dl)
  • 3/4 bögre liszt
  • 3/4 bögre őrölt mandula (akár héjas, akár blansírozott)
  • 3/4 bögre zabpehely
  • 1/2 tk. sütőpor
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • nagy csipet só
  • 8 ek. puha vaj
  • fél bögre cukor (nálam eritrit)
  • fél bögre barna cukor
  • 2 tojás
  • 1 1/2 tk. vanília kivonat (nálam 1 rúd vanília)
  • fél bögre mandulavaj
  • 22 dkg durvára vágott csoki vagy csoki chips (nálam 10 dkg)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat egy tálba öntjük, elvegyítjük majd félretesszük.

A barna cukrot, az édesítőt és a puha vajat a mixer táljába tesszük, és kihabosítjuk.
Hozzáadjuk a vanília kikapart magjait, majd egyenként a tojásokat. Mindegyikkel jól kikeverjük.

Hozzáadjuk a mandulavajat is, végül a száraz hozzávalókat keverjük bele. Majd beleforgatjuk a csokit.

Sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk a masszát egy fagylaltos kanál segítségével.
A tetejüket enyhén lenyomjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük a kekszeket.
A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd rácsra szedjük őket és teljesen kihűtjük.

Pléhdobozban hetekig eláll.

Mandulavajas zabpelyhes csokis keksz 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére