Főoldal / Desszertek / Hatlapos citromos szelet

Hatlapos citromos szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hatlapos citromos szelet

Hatlapos citromos szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg zsír (szigorúan zsírral)
  • 2 db tojás
  • 2 dkg szalakáli
  • 2 dl langyos tej

A krémhez:

  • 40 dkg margarin
  • 40 dkg porcukor
  • 6 dl tej
  • 6 kanál liszt
  • 2 ek. cukor
  • 2 citrom reszelt héja és leve
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lisztet a zsírral elmorzsoljuk- Hozzáadjuk a cukrot a tojásokat és a langyos tejben felfuttatott szalakálit. Gyenge tésztát gyúrunk belőle amit picit pihentetünk. (15 percet)  Majd 4 vagy 6 részre vesszük és lapokat sütünk belőle egy tepsi hátlapján.

A puha margarint kihabosítjuk a porcukorral.
A 6 dl tejet a 6 kanál liszttel, a 2 ek. cukorral, a 2 citrom reszel héjával és levével összefőzzük.  Ha kihűlt, apránként beledolgozzuk a kihabosított margarint. A krémmel összetöltjük a lapokat, majd egy éjszakára hűvösre tesszük.
Tetejére porcukrot szórunk, majd szeletelve kínáljuk.

A tepsi mérete: 30 x 35 cm
Jó munkát és jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére