Főoldal / Tészta ételek / Tejszínes gombás tészta medvehagymával

Tejszínes gombás tészta medvehagymával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes gombás tészta medvehagymával

Tejszínes gombás tészta medvehagymával

Hozzávalók:

  • 30 dkg tészta
  • 12 levél medvehagyma
  • 30 dkg csiperkegomba 
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1/2 póréhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db csípős hegyes erős
  • 4 db chilipaprika 
  • 1 db paradicsom
  • 5 szem chilivel töltött olívabogyó
  • 5 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • 5 szál petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • oregano 
  • 1 ek chiliszósz
  • 1 dl fehérbor
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 dl főzőtejszín
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:3 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítom, az újhagymát és a póréhagymát felkarikázom. A paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombákat szeletelem. A medvehagymát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet felvágom.

Egy serpenyőben félig megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, majd a gombát, végül ráöntöm a tejszínt, a chiliszószt, majd a bort, együtt készre párolom.

Közben megfőzöm a tésztát, leszűröm és a gombás raguhoz keverem.

Tálalok. A tányérra szedem a tésztát, szórok rá vágott medvehagyma és újhagymalevelet.

Tipp / megjegyzés:
A pasta, vagyis az olasz tészta nagy kedvenc, a medvehagymának pedig most van a szezonja.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére