Főoldal / Desszertek / Tejszínes tiramisu

Tejszínes tiramisu

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes tiramisu

Tejszínes tiramisu

Hozzávalók:

  • 1 nagy csomag babapiskóta
  • 4 adag friss fekete kávé
  • 1 üveg rumaroma
  • 50 dkg mascarpone
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 18 dkg fehér csokoládé
  • 3 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 3 dl cukrászhab (vagy habtejszín)
  • kakaópor
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Megfőzzük a pudingot a 3 dl tejjel. Gőz felett megolvasztjuk a fehér csokit, hagyjuk langyosra hűlni. A tejszínhabot felverjük, majd belekeverjük a mascarponét, a cukrot, a kihűlt pudingot és az olvasztott  fehér csokit.

A kávéba beleöntjük a rumaromát és ebbe mártogatjuk bele a babpiskótákat. Egy nagy tál aljába sorba tesszük a beáztatott piskótákat, majd leöntjük a krém felével, újabb piskóta réteget teszünk rá, és befedjük a maradék krémmel. A tetejét meghintjük kakaóporral és egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Értékeld a receptet

Csiszárik Mária (5 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére