Főoldal / Levesek / Fehérboros brokkoli krémleves sült baconnel

Fehérboros brokkoli krémleves sült baconnel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros brokkoli krémleves sült baconnel

Fehérboros brokkoli krémleves sült baconnel

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db nagyobb krumpli
  • petrezselyem zöld
  • 1 kocka tyúkhúsleves
  • őrölt fehér bors
  • őrölt szerecsendió
  • 1 dl fehérbor
  • főző tejszín
  • extra szűz olívaolaj
  • 2 szelet kenyér
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplit meghámozom, kockára vágom. A hagymákat megpucolom, egyiket darabolom, a másikat karikára vágom. Egy fokhagymát félreteszek. A brokkolit rózsáira szedem, a vastag szárát darabolom. A petrezselymet összevágom.

Egy lábasban olajon megdinsztelem a hagymát, a karikára vágottat félreteszem. A serpenyőben maradthoz hozzáadom a fokhagymát, a krumplit, és a brokkoli szárát, felöntöm bő fél liter vízzel, beleteszem a leveskockát, sózom, borsozom. Amikor majdnem megfőtt, beleteszem a brokkoli rózsákat is, és beleszórom a petrezselymet..

Amikor kész, félreteszek néhány brokkoli rózsát, a többit botmixerrel összekeverem. Öntök bele bort, tejszínt, és szórok bele szerecsendiót. Még egyszer megkeverem, majd átforralom.

Elkészítem a bruschettát, bedörzsölöm fokhagymával, olajjal bőven meglocsolom. Tálaláskor a levesbe teszem a félretett brokkoli rózsákat. Rárakom a sült hagymakarikákat, locsolok rá olívaolajat, melléteszem a pirítóst.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére