Főoldal / Desszertek / Mogyorós piskótatekercs

Mogyorós piskótatekercs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mogyorós piskótatekercs

Mogyorós piskótatekercs

Hozzávalók:

Tészta hozzávalói:

  • 12,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 2 ek forró víz
  • 1 tk vaníliaaroma

Krém hozzávalói:

  • 10-15 dkg pörkölt mogyoró
  • 25 dkg mascarpone
  • porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 tábla csokoládé (60%-os)
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot és az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük ki jó habosra. (legalább háromszoros mennyiséget kapjunk)
Amikor már jó habos, adjuk hozzá a vaníliaaromát, és a két evőkanál forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig.
Végül szitáljuk bele a lisztet, majd fakanállal óvatosan keverjük össze a masszát.
SÜTŐPOR NEM KELL BELE!!!!

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük rá a masszát, és egyenletesen simítsuk el.

Előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten süssük kb. 10-15 perc alatt szép világos színűre a piskótát. (én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem)

Egy sütőpapírt szórjunk meg porcukorral, majd a sütőből kivett tésztát rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt, majd egy benedvesített konyharuhával takarjuk le a tésztát. (a konyharuhát jól ki kell csavarni, hogy éppen csak nyirkos legyen)
Letakarva hagyjuk teljesen kihűlni, majd tekerjük fel.

A mogyorót daraboljuk fel apróra. (én saját termésű mogyorót pörköltem meg a sütőben és a botmixer aprítójával felaprítottam, de tehetünk a krémbe sózatlan pörkölt földimogyorót, vagy pörkölt diót is)

A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral keverjük simára. Ezután keverjük hozzá az olvasztott, de teljesen kihűtött csokoládét, majd a felaprított mogyorót.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel habbá, majd apránként keverjük hozzá a mascarponés-csokoládés krémhez.

A piskótára kenjük rá egyenletesen a krém több mint felét, majd óvatosan tekerjük fel. Ezután a maradék krémet kenjük rá a roládra, majd szórjuk meg apró darabos mogyoróval.

Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt tegyük be egy kicsit a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen és szépen feltudjuk szeletelni.

Mogyorós piskótatekercs 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (309 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


2 Hozzászólások

  1. Némethné Milánkovics Szilvia

    Kedves Gizi! Mekkora tepsiben kell sütni a piskótát?

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére