Főoldal / Levesek / Meggy krémleves

Meggy krémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggy krémleves

Meggy krémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg meggy
  • 8 dl víz
  • cukor (v. édesítőszer)
  • 4-5 db szegfűszeg
  • 2 cm-es fahéj
  • 1/2 citrom leve és héja
  • 5-6 levél citromfű
  • 2 cs vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1/2 cs vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejszín
  • mandulaforgács
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kimagozott meggyet tegyük egy  edénybe, majd öntsük fel a vízzel. Adjunk hozzá az ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a vaníliás cukrot, majd reszeljük bele a citromhéjat, nyomjuk bele a citromlevet, és tegyük bele a fűszereket. (én a fűszereket teatojásba tettem, így a főzés végén egyben kitudtam emelni)
Ezután forraljuk fel, majd mérsékelt lángon főzzük kb. 10 percig.
Amikor megfőtt, vegyünk ki néhány szem meggyet és tegyük félre a tálaláshoz. Ezután botmixerrel pépesítsük a levest, majd tegyük vissza tűzre és újra forraljuk fel.
A tejszínt keverjük simára a vaníliás pudingporral, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. (én kézi habverővel kevertem, hogy ne csomósodjon be, viszont ha mégis csomós lenne, egy szűrőn szűrjük át, hogy szép selymes legyen a levesünk)
Ezután újra forraljuk ki, és főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön. Tálalás előtt ízlés szerint hűtsük langyosra, vagy a hűtőszekrényben jó hidegre.
Egy teflonserpenyőben állandó keverés mellett pirítsuk aranybarnára a mandulaforgácsot.
Tálalás előtt a jól lehűtött levest szedjük kis csészékbe, majd tegyünk bele néhány meggyszemet, és szórjuk meg a pirított mandulával.
A meggy krémleves szezonban kihagyhatatlan, de akár fagyasztott meggyből, vagy kompótból is elkészíthető.
Könnyű leves egy kiadós főétel előtt.
Meggy krémleves 4.75/5 (4 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére