Főoldal / Desszertek / Mák charlotte

Mák charlotte

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mák charlotte

Mák charlotte

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

  • 4 tojás
  • 10 ek. víz
  • 30 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg kandírozott narancshéj
  • 4 dl tejszín
  • 1 cs. zselatin

Egyéb:

  • baracklekvár
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a reszelt narancshéjat, és a sütőporos lisztet.

A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
160-180°C fokon tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt elvágjuk, így lesz két kerek piskóta lapunk. Az egyiket félre tesszük, a másikat csíkokra vágjuk.

Veszünk egy félgömb alakú formát, kibéleljük sütőpapírral vagy alufóliával úgy, hogy kilógjon a formából.

A felszelt piskóta csíkokat összeragasztjuk a lekvárral, és kibéleljük vele a formát.

Elkészítjük a krémet.
Egy lábosba beletesszük a tojássárgákat, a pudingport, a cukrokat, a mákot, a kandírozott narancshéjat, és a felforralt, majd lehűtött tejjel jól összekeverjük. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik.

A tejszínhabot elkeverjük a zselatinnal, és a még langyos krémhez öntjük.Hagyjuk lehűlni.

A kész krémet beleöntjük a piskótával kibélelt formába, majd a félre tett piskótával befedjük.
A hűtőben teljesen megdermesztjük.
A papír vagy alufólia segítségével tálra fordítjuk.

Tejszínhabbal, és csokival díszítjük.
Készíthetünk mellé vanília öntetet is.

Finom és mutatós sütemény.

Tipp / megjegyzés:
A lidliben szokom venni a kandírozott narancs és citrom kis kockákat 10 dkg van a dobozkákba. Más sütikhez is használom.

Beküldő: Maja

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére