Főoldal / Desszertek / Gesztenye püré sütemény

Gesztenye püré sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenye püré sütemény

Gesztenye püré sütemény

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 10 ek. víz
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor

A krémhez:

  • 45 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg margarin (vagy vaj)
  • kevés rum aroma
  • 2-3 ek. porcukor

A tetejére:

  • 3 dl hulala tejszín
  • 5 dkg gesztenyemassza

 

Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral majd hozzákeverjük a vizet is. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tojásos masszához adjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és  óvatosan a tészta masszába forgatjuk.

A tészta 2/3 részéhez hozzáadjuk a kakaót és külön, 2 részletben megsütjük a tésztát. Illetve külön a sárga tésztát is. Így 2 kakaós és 1 sima lapot kapunk.

A gesztenye masszát kiengedjük, elkeverjük a puha margarinnal, a  porcukorral és a rumaromával.

A tejszínt kemény habbá verjük.

Az első kakaós lapot megkenjük a gesztenyés massza felével majd befedjük a fehér piskótával. Újra a gesztenyés krém következik majd befedjük a kakaós lappal.

A tetejét megkenjük a tejszínhab felével majd a maradékot habzsákba töltve rózsákat nyomunk a tetejére.

Gesztenyemasszával díszítve kínáljuk.

Gesztenye püré sütemény 4.50/5 (2 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére