Főoldal / Desszertek / Gesztenye püré sütemény

Gesztenye püré sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenye püré sütemény

Gesztenye püré sütemény

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 10 ek. víz
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor

A krémhez:

  • 45 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg margarin (vagy vaj)
  • kevés rum aroma
  • 2-3 ek. porcukor

A tetejére:

  • 3 dl hulala tejszín
  • 5 dkg gesztenyemassza

 

Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral majd hozzákeverjük a vizet is. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tojásos masszához adjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és  óvatosan a tészta masszába forgatjuk.

A tészta 2/3 részéhez hozzáadjuk a kakaót és külön, 2 részletben megsütjük a tésztát. Illetve külön a sárga tésztát is. Így 2 kakaós és 1 sima lapot kapunk.

A gesztenye masszát kiengedjük, elkeverjük a puha margarinnal, a  porcukorral és a rumaromával.

A tejszínt kemény habbá verjük.

Az első kakaós lapot megkenjük a gesztenyés massza felével majd befedjük a fehér piskótával. Újra a gesztenyés krém következik majd befedjük a kakaós lappal.

A tetejét megkenjük a tejszínhab felével majd a maradékot habzsákba töltve rózsákat nyomunk a tetejére.

Gesztenyemasszával díszítve kínáljuk.

Gesztenye püré sütemény 5.00/5 (1 értékelés)

kgyorgyi68 (287 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére