Főoldal / Desszertek / Kókuszos áfonyás palacsinta

Kókuszos áfonyás palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kókuszos áfonyás palacsinta

Kókuszos áfonyás palacsinta

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 5 dkg eritrit (ízlés szerint)
  • 2,5 dl mandulatej/kókusztej
  • 1 tk. citromlé
  • 2 ek. olvasztott kókuszolaj
  • 6 dkg kókuszliszt
  • 1 tk. útifűmaghéj
  • csipet só
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • kb. 15 dkg fekete áfonya
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:igen
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A tojásokat az édesítővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a citromlevet és az olajat. (Én mandulatejet használtam, de használhatsz kókusztejet is, akkor még intenzívebb kókusz íze lesz.)

A száraz hozzávalókat egy tálban elvegyítjük, majd beleforgatjuk  a tojásos masszába. Hagyjuk állni 10 percig, amíg kicsit megduzzad a massza.

Egy serpenyőt vékonyan kiolajozunk, felhevítjük, majd közepes lángon palacsintákat sütünk a masszából.

Mielőtt átfordítjuk, mindegyikre pár szem áfonyát szórunk. Hagyjuk jól megsülni, mert különben elszakadnak a fordításnál.(Ezek a palacsinták egyébként is hajlamosak rá.)

Akár ráérős reggelikre akár desszertként is finom.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére