Főoldal / Torták / Citrom torta

Citrom torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citrom torta

Citromtorta 1

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:

  • 5 tojás
  • 10 deka cukor
  • 13 deka liszt
  • fél deci étolaj
  • fél deci víz
  • fél cs sütőpor
  • 1 citrom leve és reszelt héja

A krém hozzávalói:

  • 6 deci tej
  • 1 cs citromos pudingpor
  • 3 ek. kanál cukor
  • fél cs főzés nélküli zselatin
  • 3 deci tejszín

A tetejére:

  • 2 tojás fehérje
  • 15 deka cukor
  • 1 citrom leve
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom.

A fehérjét 4 deka cukorral felverem.

A többi hozzávalót a liszt és sütőpor kivételével, a tojás sárgájához adom.Ezt a sárga masszát habosra kikeverem, és a tojás fehérjével óvatosan összekeverem.

Hozzáadom a sütőporos lisztet, és kikent torta formába öntöm.

160 fokon megsütöm. Amikor kisült és kihűlt 3 egyforma lapba felvágom.

A következő krémet teszem rá:

A tejszínt 4 deka porcukorral habbá verem.

A tejből pudingból és cukorból a szokásos eljárással pudingot főzök.

A zselatint fél deci langyos vízben kikevertem és a pudinghoz kevertem.

Langyosra kihűtöttem, ekkor adtam hozzá a felvert tejszínhabot.

Az alsó lapot vissza tettem a torta formába és így töltöttem meg a tortát.
1-2 órát hidegre tetszem.

Amikor már megdermedt a torta leveszem a karimát.

A tojás fehérjét gőz felett a cukorral és citrommal keményre felverem, ezzel vonom be a tortát.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére