Citrom torta
Hozzávalók:A tészta hozzávalói:
A krém hozzávalói:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom.
A fehérjét 4 deka cukorral felverem.
A többi hozzávalót a liszt és sütőpor kivételével, a tojás sárgájához adom.Ezt a sárga masszát habosra kikeverem, és a tojás fehérjével óvatosan összekeverem.
Hozzáadom a sütőporos lisztet, és kikent torta formába öntöm.
160 fokon megsütöm. Amikor kisült és kihűlt 3 egyforma lapba felvágom.
A következő krémet teszem rá:
A tejszínt 4 deka porcukorral habbá verem.
A tejből pudingból és cukorból a szokásos eljárással pudingot főzök.
A zselatint fél deci langyos vízben kikevertem és a pudinghoz kevertem.
Langyosra kihűtöttem, ekkor adtam hozzá a felvert tejszínhabot.
Az alsó lapot vissza tettem a torta formába és így töltöttem meg a tortát.
1-2 órát hidegre tetszem.
Amikor már megdermedt a torta leveszem a karimát.
A tojás fehérjét gőz felett a cukorral és citrommal keményre felverem, ezzel vonom be a tortát.