Főoldal / Desszertek / Őszibarackos-joghurtos őzgerinc

Őszibarackos-joghurtos őzgerinc

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Őszibarackos-joghurtos őzgerinc

Őszibarackos-joghurtos őzgerinc

Hozzávalók:

  • 6 dl natúr joghurt
  • 1 dl tejszín
  • 1/2 csomag Horváth Rozi zselatin
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 8 dkg cukor
  • 3 db őszibarack

A barack zseléhez:

  • 20 dkg őszibarack
  • 1dl víz
  • 1/2 cs Horváth Rozi zselatin
  • 3 ek. cukor

A tetejére:

  • 1 dl tejszínhab
  • 1/2 cs. habfixáló
  • 1 ek. porcukor
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A joghurtot elkeverjük a cukorral és a zselatinnal, majd melegíteni kezdjük, amíg elolvad benne a cukor és a zselatin.
Felforrnia nem szabad. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és lehúzzuk a tűzről.

Míg a joghurt langyosra hűl, a tejszínből kemény habot verünk.
Óvatosan a nagyon langyos joghurtba keverjük. Az őszibarackot meghámozzuk, felkockázzuk, majd a joghurtos krémbe keverjük.
Folpackkal bélelt őzgerincformába öntjük, és a hűtőszekrénybe tesszük 2-3 órára.

Elkészítjük a barackzselét. A barackokat megpucoljuk, összevágjuk, majd a vízzel és a cukorral együtt összeturmixoljuk.
Egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a zselatint és addig melegítjük, míg feloldódik benne. A langyosra hűlt barackzselét a megdermedt joghurtos rétegre öntjük, majd visszatesszük a hűtőbe, míg megdermed.

A megdermedt őszibarackos-joghurtos őzgerinc süteményt kiborítjuk a formából, majd a habfixálóval és a porcukorral felvert tejszínnel díszítjük.
Ízlés szerint barack darabokat és fehér csoki forgácsot is tehetünk a tetejére.

Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza.
Cukor helyett xilittel, nyírfacukorral is elkészíthető.

Őszibarackos-joghurtos őzgerinc 5.00/5 (6 értékelés)

Marcsi (628 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére