Főoldal / Desszertek / Őszibarackos-joghurtos őzgerinc

Őszibarackos-joghurtos őzgerinc

Őszibarackos-joghurtos őzgerinc

Őszibarackos-joghurtos őzgerinc

Hozzávalók:

  • 6 dl natúr joghurt
  • 1 dl tejszín
  • 1/2 csomag Horváth Rozi zselatin
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 8 dkg cukor
  • 3 db őszibarack

A barack zseléhez:

  • 20 dkg őszibarack
  • 1dl víz
  • 1/2 cs Horváth Rozi zselatin
  • 3 ek. cukor

A tetejére:

  • 1 dl tejszínhab
  • 1/2 cs. habfixáló
  • 1 ek. porcukor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A joghurtot elkeverjük a cukorral és a zselatinnal, majd melegíteni kezdjük, amíg elolvad benne a cukor és a zselatin.
Felforrnia nem szabad. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és lehúzzuk a tűzről.

Míg a joghurt langyosra hűl, a tejszínből kemény habot verünk.
Óvatosan a nagyon langyos joghurtba keverjük. Az őszibarackot meghámozzuk, felkockázzuk, majd a joghurtos krémbe keverjük.
Folpackkal bélelt őzgerincformába öntjük, és a hűtőszekrénybe tesszük 2-3 órára.

Elkészítjük a barackzselét. A barackokat megpucoljuk, összevágjuk, majd a vízzel és a cukorral együtt összeturmixoljuk.
Egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a zselatint és addig melegítjük, míg feloldódik benne. A langyosra hűlt barackzselét a megdermedt joghurtos rétegre öntjük, majd visszatesszük a hűtőbe, míg megdermed.

A megdermedt őszibarackos-joghurtos őzgerinc süteményt kiborítjuk a formából, majd a habfixálóval és a porcukorral felvert tejszínnel díszítjük.
Ízlés szerint barack darabokat és fehér csoki forgácsot is tehetünk a tetejére.

Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza.
Cukor helyett xilittel, nyírfacukorral is elkészíthető.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére