Főoldal / Desszertek / Almás diétásan

Almás diétásan

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás diétásan

Mese almás diétásan

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 15 dkg ráma
  • 45 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • citromhéj
  • őrölt fahéj
  • szegfűszeg
  • 2 cs sütőpor ( ennyi kell bele mert sűrű lesz a massza )
  • 60 dkg reszelt alma
  • olaj, liszt a tepsi kenéséhez
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:igen
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A margarint megolvasztjuk, majd a nyírfacukorral, és a tojásokkal habosra keverjük. Beletesszük a fűszereket, a reszelt citrom héjat, és a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt almát, ami levet eresztett, de így is sűrű lesz a massza.

Kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A tetejét megszórjuk nyírfa cukorral, és szeletelve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Ha valaki rendesen, nem diétásan akarja csinálni, ezekkel az arányokkal dolgozhat, csak a cukor 20 dkg, az alma 45 dkg legyen, minden más a leírtak szerint kell bele.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére