Főoldal / Desszertek / Omlós bögrés diós sütemény

Omlós bögrés diós sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Omlós bögrés diós sütemény

Omlós bögrés diós sütemény

Hozzávalók:

  • 4 ek. zsír
  • 1/2 bögre cukor (2,5 dl a bögre)
  • 2 tojás
  • 3 ek. lekvár
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • citrom reszelt héja
  • darabolt dió
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:igen
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a dió kivételével, egy tálban jól összedolgozzuk. A masszát egy közepes nagyságú, kikent, lisztezett tepsibe öntjük.(használhatunk sütőpapírt is) A tetejét jól megszórjuk a dióval.

180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A tepsibe hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágva kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Én Norbi lisztből, nyírfacukorból, és diétás lekvárból készítettem, a mennyiségen nem változtattam.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére