Főoldal / Sertés ételek / Fokhagymás rántott hús zöldséges rizs körettel

Fokhagymás rántott hús zöldséges rizs körettel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fokhagymás rántott hús zöldséges rizs körettel

Fokhagymás rántott hús zöldséges rizs körettel

Hozzávalók:

  • 1 kg szeletelt karaj
  • fokhagymasó
  • liszt
  • 3 tojás
  • morzsa
  • 1 pohár rizs
  • 2 pohár víz
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • vegyes zöldség
  • olaj
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A húst kicsit megveregetjük, bevagdossuk, megszórjuk fokhagymasóval mind két felét, majd panírozzuk, lisztbe tojásba és morzsába.

Forró olajban, lassú tűznél készre sütjük.

Egy lábosba olajat öntünk, és beletesszük a kockára vágott zöldségeket.Hozzáadjuk a pohár rizst, és üvegesre pirítjuk. Ráöntünk 2 pohár vizet, sózzuk, beledobjuk a hagymát és készre pároljuk.

Ha a rizs is puha, és a hús is megsült, csemege uborkával kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Aki nem szereti a fokhagymasót, az használhat fokhagymakrémet, vagy fokhagyma gerezddel dörzsölje be a húst.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére