Fokhagymás rántott hús zöldséges rizs körettel
Hozzávalók:
- 1 kg szeletelt karaj
- fokhagymasó
- liszt
- 3 tojás
- morzsa
- 1 pohár rizs
- 2 pohár víz
- só
- 1 kis fej vöröshagyma
- vegyes zöldség
- olaj
|
Elkészítési idő: |
1óra 15 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A húst kicsit megveregetjük, bevagdossuk, megszórjuk fokhagymasóval mind két felét, majd panírozzuk, lisztbe tojásba és morzsába.
Forró olajban, lassú tűznél készre sütjük.
Egy lábosba olajat öntünk, és beletesszük a kockára vágott zöldségeket.Hozzáadjuk a pohár rizst, és üvegesre pirítjuk. Ráöntünk 2 pohár vizet, sózzuk, beledobjuk a hagymát és készre pároljuk.
Ha a rizs is puha, és a hús is megsült, csemege uborkával kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Aki nem szereti a fokhagymasót, az használhat fokhagymakrémet, vagy fokhagyma gerezddel dörzsölje be a húst.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!