Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Tészta ételek / Zsemlegombóc

Zsemlegombóc

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zsemlegombóc

Zsemlegombóc

Hozzávalók:

  • 0,5 kg liszt
  • 3 db szikkadt zsemle
  • 3 db tojás
  • 3 dl víz
  • 1 evőkanál só
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

2 x 2 cm-re felkockázzuk a zsemléket és egy nagyobb serpenyőben aranybarnára megpirítjuk.

A lisztből, a  tojásból, a sóból, és a vízből sűrű nokedli tésztát készítünk és belekeverjük a kihűlt zsemlekockákat.

Egy evőkanállal adagolva, vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából és bő, forró sós vízben kifőzzük.
Amikor feljönnek a víz tetejére, akkor készültek el. ( kb. 5-8 perc)
Szaftos,tokányos jellegű ételekhez kínáljuk.

Zsemlegombóc 2.67/5 (3 értékelés)

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben. Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása. Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben. Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére