Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mandulás holdacska

Mandulás holdacska

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mandulás holdacska

Mandulás holdacska

Hozzávalók:

  • 15 deka ráma margarin
  • 15 deka porcukor
  • 15 deka darált mandula
  • csipetnyi fahéj
  • 30 deka liszt

A máz hozzávalói:

  • 1 tojás fehérje
  • 20 deka cukor
  • 1 citrom leve

Csokis hozzávalók:

  • 10 deka étcsoki
  • 5 deka ráma margarin
  • fél deci étolaj
  • kókuszreszelék
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán késfok vastagságúra kinyújtjuk
Félhold alakúra kiszaggatjuk.
Sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk a holdakat, majd 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük őket.

Ha kihűltek, bevonjuk őket csokoládés vagy kókuszos mázzal.

A csokoládét a margarinnal és az étolajjal, vízgőz felett megolvasztjuk, majd megmártjuk benne a kihűlt mandulás holdakat. a csokoládé után tetszés szerint kókuszba is forgathatjuk.
A citromos cukormáz hozzávalóit habosra kikeverjük, és megmártjuk benne a még “pucéran” maradt holdakat.

Ha megszáradt a máz,  a süteményeket pléhdobozban tároljuk, így sokáig eláll.

Értékeld a receptet

Domján Mária (558 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére