Főoldal / Egytálételek / Sólet II

Sólet II

Sólet II

Sólet II

Hozzávalók:

  • 50 dkg bab
  • 8 dkg zsír
  • 2 fejhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 késhegynyi törött bors
  • 50 dkg sertéstarja
  • 20 dkg füstölt sonka
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az előző este beáztatott babot leszűrjük.

A babot, a zsírt, az apróra vágott hagymákat, a sót, a borsot, és a paprikát, lábosba szórjuk jól összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel hogy jól ellepje és felforraljuk.

Ha felforrt, beletesszük a kockára vágott húst, és a sonkát. Fedővel letakarva, lassú tűznél készre pároljuk.

Az elfőtt vizet mindig pótoljuk nehogy leégjen a bab. Ha megfőtt a bab és a hús is tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
A babot előző este áztassuk be, így előbb meg puhul főzésnél. Bármilyen füstölt hús jó, sonka, oldalas, kolbász,vagy kolozsvári szalonna is megteszi ha nincs otthon más.

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére