Főoldal / Egytálételek / Sólet II

Sólet II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sólet II

Sólet II

Hozzávalók:

  • 50 dkg bab
  • 8 dkg zsír
  • 2 fejhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 késhegynyi törött bors
  • 50 dkg sertéstarja
  • 20 dkg füstölt sonka
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az előző este beáztatott babot leszűrjük.

A babot, a zsírt, az apróra vágott hagymákat, a sót, a borsot, és a paprikát, lábosba szórjuk jól összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel hogy jól ellepje és felforraljuk.

Ha felforrt, beletesszük a kockára vágott húst, és a sonkát. Fedővel letakarva, lassú tűznél készre pároljuk.

Az elfőtt vizet mindig pótoljuk nehogy leégjen a bab. Ha megfőtt a bab és a hús is tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
A babot előző este áztassuk be, így előbb meg puhul főzésnél. Bármilyen füstölt hús jó, sonka, oldalas, kolbász,vagy kolozsvári szalonna is megteszi ha nincs otthon más.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére