Főoldal / Desszertek / Szilvás cobbler

Szilvás cobbler

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilvás cobbler

Szilvás cobbler 1

Hozzávalók:

Tészta hozzávalói 25 x 10 x 7 cm-es sütőformához:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor 
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1,5 dl tejszín
  • csipet só
  • 1 kk őrölt fahéj

Szilvás réteg hozzávalói:

  • 50-60 dkg szilva
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • 1/2 cs vaníliás pudingpor (v. étkezési keményítő)

A tetejére való szóráshoz:

  • 2-3 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lisztet, a csipet sót, és a vajat tegyük egy tálba és morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, őrölt fahajat, és sütőport.
Végül keverjük hozzá az egész tojást, és a tejszínt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (amennyiben túl lágy lenne a tészta, még egy kevés lisztet gyúrjunk hozzá)

A szilvát vágjuk félbe, magozzuk ki, majd keverjük össze a cukorral, vaníliás cukorral, ízlés szerint fahéjjal, és a pudingporral (v. étkezési keményítővel).

A sütőformát alaposan kenjük ki vajjal, majd öntsük bele a szilvás keveréket. Egyenletesen igazítsuk el, majd a tésztából formázzunk kb. egyforma golyókat, és helyezzük a szilva tetejére.(nem baj ha maradnak kisebb hézagok, mert a tészta sütés közben kicsit megnő)

A kristálycukrot keverjük össze a vaníliás cukorral, majd szórjuk meg vele a tészta tetejét.

Helyezzük be a formát előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük szép pirosra.

Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni.

Értékeld a receptet

Gizi (304 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére