Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Diós linzerkosárka

Diós linzerkosárka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós linzerkosárka

Diós linzerkosárka

Hozzávalók:

A linzertésztához:

  • 28 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 4 db tojássárgája
  • 1 cs. vaníliás cukor

A töltelékhez:

  • rumos meggyszemek vagy meggylekvár
  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1/4 citrom leve
  • 20 dkg darált dió

Továbbá:

  • 28 db kosárka forma
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.

A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral, és a citrom levével verjük kemény habbá. Majd keverjük bele a darált diót is.

A tésztasütő formákat béleljük ki vékonyan a linzertésztával, tegyünk az aljába 1-1 szem meggyet vagy 1 csepp lekvárt, de mind a kettő mehet bele. A diós habból kis halmokat teszünk rá.

A megtöltött formákat egy tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére