Főoldal / Desszertek / Mogyorós cappuccino szelet Eta módra

Mogyorós cappuccino szelet Eta módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Mogyorós cappuccino szelet Eta módra

Mogyorós cappuccino szelet Eta módra

Hozzávalók:

A három laphoz:

  • 3×5 db tojás
  • 3×10 dkg porcukor
  • 3×13 dkg liszt
  • 3×6 g sütőpor
  • 3×2 ek. víz, csipet só

A krémhez:

  • 4 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 liter tej
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg teavaj
  • 30 dkg margarin
  • 10 dkg mogyorós cappuccino por

A csokoládés réteghez:

  • 15 dkg étcsokoládé

A díszítéshez:

  • reszelt csokoládé
  • tejszínhab
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Tojásokat szét választjuk. A fehérjét habbá verjük és félretesszük.
A sárgáját a porcukorral és a vízzel kikeverjük majd hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, végül hozzá keverjük a felvert tojáshabot. Sütőpapírral bélelt 30×40 cm-es tepsibe simítjuk és 180 fokon 15 perc alatt megsütjük. Így járunk el a másik két tésztalappal is.

Pudingokat tejjel péppé főzzük és hagyjuk kihűlni. Közben keverjük meg néha, hogy ne borozzon be.
A puha teavajat, és a jó minőségű margarint (de lehet csak teavajjal is készíteni) habosra keverjük a porcukorral. Apránként hozzáadjuk a kihűlt pépet ( nagyon fontos hogy lehetőleg egyforma hőmérséklet legyen a pép és a kihabosított vajak mert ha nem, előfordulhat hogy a krém „csomós“ lesz.
Végül hozzákeverjük a mogyorós cappuccino port is.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.

A kihűlt lapokról lehúzzuk a sütőpapírt. Az első lapra rásimítjuk a krém kb 1/3 részét , majd rácsurgatunk az olvasztott csokoládé felét.  Ráhelyezzük a második lapot majd megismételjük az előző folyamatot. Végül befedjük a harmadik lappal és rásimítjuk a maradék krémet. Hűtőbe tesszük tálalásig.

Csokoládé forgáccsal és tejszínhabbal díszítjük, majd szeletelve kínáljuk.

Mogyorós cappuccino szelet Eta módra 5.00/5 (2 értékelés)

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére