Főoldal / Torták / Pavlova torta

Pavlova torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pavlova torta

Pavlova torta

Hozzávalók:

  • 5 tojás fehérje
  • 35 dkg cukor

A krémhez:

  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg krémsajt
  • 15 dkg mogyorókrém
  • 6 dkg porcukor

A tetejére:

  • mogyoró
  • csokoládé

A karamell öntethez:

  • 5 dkg porcukor
  • 1 dl habtejszín
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Bonyolult Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sütőpapírral bélelt sütőlapra egy nagy kört rajzolunk.
A tojások fehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá felverjük, majd habzsákba töltjük.

A rajzolt kört a közepétől kifelé elkezdjük körkörösen megtölteni a fehérjehabbal. Amikor elkészült, a széleire még egymásra 2-3 csíkbankörívet húzunk, hogy legyen pereme az alapnak. Az oldalát csillagcsővel díszítjük.
120 fokra előmelegített sütőben 1 óra -1 óra 10 percig szárítjuk.

Amikor megszáradt a közepét megtöltjük a következő krémmel:
A krémsajtot a porcukorral és mogyorókrémmel kikeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tejszínt.
A megszáradt habkoszorúba töltjük, majd a tetejét ízlés szerint mogyorószemekkel, olvasztott csokoládéval és karamell öntettel díszítjük.
A karamell öntet készítése:
5 deka porcukrot egy kis lábosban karamellizálunk, majd szobahőmérsékletű habtejszínnel felöntve sűrű szósszá melegítjük/forraljuk.
Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére