Rozmaringos csirkecomb burgonyaágyon sütve
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, besózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a zúzott fokhagymával és a pirospaprikával. A csirke bőre alatt is fűszerezzük be, óvatosan alányúlva. Pár rozmaring levelet dugjunk be a bőre alá, és tegyük félre pár percre pácolódni, míg a burgonyát előkészítjük.
A burgonyát meghámozzuk és 3-4 mm-es szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk és felszeleteljük.
Egy hőálló edény alját vékonyan kiolajozzuk, majd leteszünk bele egy sort a burgonyából. Sózzuk-borsozzuk, elszórunk rá pár rozmaring levelet és ráteszünk egy réteget a hagymából. Újból burgonya következik és így folytatjuk a rétegezést, míg tartanak a hozzávalók.
A burgonya ágyra ráhelyezzük a befűszerezett csirkecombokat, óvatosan meglocsoljuk a tetejüket egy kis olajjal, és teszünk rájuk friss rozmaringot.
Lefedjük alufóliával és betesszük a 170 fokra előmelegített sütőbe. 40-50 perc múlva levesszük róla a fóliát és ropogósra sütjük a csirkecombok bőrét.
Káposztasalátával, vagy tetszés szerinti salátával, savanyúsággal kínáljuk.