Főoldal / Egytálételek / Rozmaringos csirkecomb burgonyaágyon sütve

Rozmaringos csirkecomb burgonyaágyon sütve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rozmaringos csirkecomb burgonyaágyon sütve

Rozmaringos csirkecomb burgonyaágyon sütve

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. pirospaprika
  • 1 ág friss rozmaring
  • só, bors
  • 1,2 kg burgonya
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • kevés olaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkecombokat megmossuk, besózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a zúzott fokhagymával és a pirospaprikával. A csirke bőre alatt is fűszerezzük be, óvatosan alányúlva. Pár rozmaring levelet dugjunk be a bőre alá, és tegyük félre pár percre pácolódni, míg a burgonyát előkészítjük.

A burgonyát meghámozzuk és 3-4 mm-es szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk és felszeleteljük.
Egy hőálló edény alját vékonyan kiolajozzuk, majd leteszünk bele egy sort a burgonyából. Sózzuk-borsozzuk, elszórunk rá pár rozmaring levelet és ráteszünk egy réteget a hagymából. Újból burgonya következik és így folytatjuk a rétegezést, míg tartanak a hozzávalók.

A burgonya ágyra ráhelyezzük a befűszerezett csirkecombokat, óvatosan meglocsoljuk a tetejüket egy kis olajjal, és teszünk rájuk friss rozmaringot.
Lefedjük alufóliával és betesszük a 170 fokra előmelegített sütőbe. 40-50 perc múlva levesszük róla a fóliát és ropogósra sütjük a csirkecombok bőrét.

Káposztasalátával, vagy tetszés szerinti salátával, savanyúsággal kínáljuk.

Rozmaringos csirkecomb burgonyaágyon sütve 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére