Főoldal / Torták / Citromos joghurttorta nyári gyümölcsökkel

Citromos joghurttorta nyári gyümölcsökkel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citromos joghurttorta nyári gyümölcsökkel

Citromos joghurttorta nyári gyümölcsökkel

Hozzávalók:

(24 cm-es tortaformához):

A piskótához:

  • 2 tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 dkg kakaópor

A joghurtos réteghez:

  • 500 ml sűrű görög joghurt
  • 3 kis dobozos citromos joghurt
  • 1 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg porcukor
  • 200 ml tejszín
  • 100 ml víz
  • 12 g porzselatin
  • 2 marék bogyós gyümölcs (nálam málna)

A tetejére:

  • őszibarack
  • áfonya
  • ribizli
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Elkészítjük a piskótát.
Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához és óvatosan keverjük össze.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát. Helyezzük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel süssük 10-12 percig. Ha megsült, vegyük ki a formából, húzzuk le róla a papírt, majd hűtsük ki teljesen.

Amíg a tortalap sül/hűl, készítsük el a krémet.
A joghurtokat, a porcukrot, a citrom héját és levét tegyük egy tálba és keverjük össze.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a citromos krémhez és keverjük el alaposan. Adjuk hozzá a krémbe szánt bogyós gyümölcsöt (jelen esetben málnát).

A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk bele a krémbe.

A kihűlt piskótalapot helyezzük vissza a kapcsos tortaformába, majd simítsuk rá a kész joghurtos krémet.

Tegyük a hűtőbe 3 órára vagy egy egész éjszakára.
Tálalás előtt áfonyával őszibarackkal és ribizlivel díszítsük. (vagy más tetszés szerinti gyümölccsel)

A gyümölcs gyors bebarnulását megelőzhetjük azzal ha egy ecset segítségével kevés citromlével lekenjük a vágott felüket. Illetve ha nem fogyasztjuk el azonnal forróvízben feloldott zselatinnal szintén ecsettel kenjük végig a gyümölcsök tetejét.

Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza!

Értékeld a receptet

Marcsi (565 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére