Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Hagymás, petrezselymes uborkasaláta

Hagymás, petrezselymes uborkasaláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hagymás, petrezselymes uborkasaláta

Hagymás, petrezselymes uborkasaláta

Hozzávalók:

  • 1,5 kg kígyóuborka
  • 3 db közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 kanál olíva olaj
  • 1 kanál almaecet
  • kis csokor petrezselyem zöld
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál szorbit (vagy cukor)
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A vöröshagymát megtisztítjuk, középen kettévágjuk, majd nagyon vékony félkarikákra szeleteljük. Enyhén megsózzuk.

A fokhagymát nagyon apróra vágjuk, és két kanál olíva olajjal felöntjük. (Az olaj kioldja a fokhagyma illóolaját rövid áztatást követően, ezzel a fokhagyma íze jobban szétterjed salátánkban.)

Az uborkákat jól megmossuk, de nem hámozzuk meg.(akinek nem bírja a gyomra természetesen hámozza meg) Tetszőlegesen felvágjuk, karikákra, félkarikákra, vagy kisebb darabokra, majd nagyobb keverőtálban hozzáadjuk a megsózott felszeletelt vöröshagymát, az olajba beáztatott fokhagymát, kevés apróra vágott petrezselyem zöldet, 1 kanálnyi almaecetet, egy kiskanálnyi sót, és cukrot.

Mivel salátánk levet enged, egy éjszakára hűtőbe tesszük, és hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. A hűtőből kivéve ismét elkeverjük, és hidegen tálaljuk.
Elsősorban hús, és grillezett ételek mellé ajánljuk, de önmagában is fogyasztható.

Értékeld a receptet

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére