Főoldal / Desszertek / Almás habos szelet

Almás habos szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás habos szelet

Almás habos szeletek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 deka liszt
  • 1 sütőpor
  • 1 mk szalalkáli
  • 20 deka zsír
  • 15 deka porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 2 evő kanál tejföl

A vaníliás krémhez:

  • 2 tojás sárgája
  • fél liter tej
  • 15 deka cukor
  • 2 cs. vaníliás puding
  • 25 deka margarin

Az alma töltelékhez:

  • 1 kiló alma
  • 10 deka cukor
  • fahéj
  • 2 kanál vaj

A tetejére:

  • 2 tojás fehérje
  • porcukor amennyit felvesz

A lapok kenéséhez:

  • lekvár
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrom. Háromfelé osztom, és külön külön kinyújtva 3 lapot sütök belőle.

A krémhez a pudingot, a tejjel és a cukorral megfőzöm, majd lehűtöm.

A margarint habosra keverem és a kihűlt pudinggal krémesre kikeverem.

Az almát megpucolom, és lereszelem. A vajjal, cukorral, és a fahéjjal felteszem a gázra és addig párolom amíg a leve elfő.
A kész almás pépet hagyom kihűlni.

Összeállítom a süteményt:

Az alsó lapot megkenem lekvárral és rásimítom a kihűlt almás pépet.

Ráteszem a második lapot erre pedig a vaníliás vajas krémet kenem.

A harmadik lapot a tetejére helyezem, és vékonyan megkenem lekvárral.

A tojásfehérjéket kevés porcukorral gőz felett kemény habbár verem, és a sütemény tetejére simítom.

A tetejére díszítésnek, marcipánból kis almákat tettem.

Az almás habos szelet egy nagyon finom sütemény, tökéletes vendégváró.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére