Főoldal / Desszertek / Málnás tiramisu

Málnás tiramisu

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Málnás tiramisu

Málnás tiramisu 1

Hozzávalók:

  • 1 bögre víz
  • 3 kanál kakaó
  • 2,5 bögre liszt
  • 1 pohár cukor
  • 2 kanál szódabikarbóna
  • 1 doboz natúr joghurt
  • 2 egész tojás
  • 20 deka margarin
  • 1 tábla étcsoki apróra vagdosva
  • 1 narancs leve és összevagdalt húsa

A krémhez:

  • 1 doboz mascarpone
  • 2 deci tejszín habbá verve
  • 1 deci rumos feketekávé
  • 20 deka málna
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A vizet a kakaóporral, és a margarinnal felforraljuk.Levesszük a tűzről.

Amikor kihűlt, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egynemű masszává keverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. ( A tepsi mérete 24X22 cm.)

Amikor kihűlt a csokoládés piskóta, hosszában ketté vágjuk.

A  tejszínt habbá felverjük, majd összekeverjük a mascarpone-val.

A lapokat rumos feketével meglocsoljuk.

A krém felét rásimítjuk az alsó lapra, a másik lapot a krémre tesszük.

A tetejét bevonjuk a maradék tejszínes krémmel, és málnaszemekkel díszítjük.

Díszíthetjük reszelt csokoládéval is.

A kész málnás tiramisut pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Én friss hiányában most mirelit málnát használtam, de ebben az esetben a málnát csak tálalás előtt tesszük a sütemény tetejére.

 

 

Értékeld a receptet

Domján Mária (556 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére