Főoldal / Desszertek / Sváb kifli

Sváb kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sváb kifli

Sváb kifli

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 csapott ek. só
  • 1 tk. cukor
  • 3-3,5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 ek. olvasztott zsír

A lapok lekenéséhez:

  • 2 ek. puha zsír

A tetejére:

  • köménymag ( de lehet szezámmag vagy vegyesen több fajta mag is)

A kiflik kenéséhez:

  • 1 db felvert tojás
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és kidagasztjuk.
Langyos helyen, letakarva 45 percig kelesztjük, átgyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük. Négy cipót készítünk belőle.

Újabb 20 percig állni hagyjuk, utána a cipókat kinyújtjuk, puha zsírral megkenjük.
A cipókat 8 szeletre vágjuk, és kiflit formázunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejét felvert egész tojással megkenjük, sóval és köménymaggal megszórjuk. Még egyszer 20 percet kelesztjük a tepsin.
Ha megkelt, 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt kisütjük.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (231 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére