Főoldal / Hal ételek / Lazac rebarbara mártással

Lazac rebarbara mártással

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lazac rebarbara mártással

Lazac rebarbara mártással

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazac (személyenként egy szelet)
  • 1 kanál olaj

A körethez:

  • sárgarépa
  • burgonya
  • édesburgonya
  • cukkini
  • 1 kk. só
  • 1 csipet őrölt bors

A mártáshoz:

  • 4 szál rebarbara
  • 2 dl tejföl
  • 2-3 ek. cukor
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 1 dl főzőtejszín
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zöldségeket megpucoljuk és vékony csíkokra felvágjuk. A wokba 1 kiskanál olajat teszünk majd amikor forró, beleöntjük a már felszeletelt zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk átforgatjuk majd két perc után hozzáadunk egy deci vizet és megpároljuk a zöldségeket.

A rebarbarát megpucoljuk, apró kis kockákra vágjuk és egy kis edénybe tesszük egy kevéske sóval és annyi vízzel ami ellepi. Addig főzzük amíg megpuhul.
A tejfölt a keményítővel simára kikeverjük és behabarjuk vele a rebarbarát. A végén hozzáöntjük a főzőtejszínt és a savanyúságától függően elegendő cukrot adunk hozzá.

Amikor a körettel és a mártással is készen vagyunk akkor kezdjük sütni a lazacot. Mindkét oldalán 2-2 percig. Ahogy megsült azonnal tálaljuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére