Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Töltött diócskák

Töltött diócskák

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött diócskák

Töltött diócskák

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 egész tojás

A krémhez:

  • 15 dkg porcukor
  • 1 egész tojás
  • 15 dkg vaj (vagy margarin)
  • ízlés szerint rum
  • darált dió
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tésztagombócból kisebb darabokat szakítunk ki, amit a diócska formába nyomkodunk. 170-180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Amikor kihűltek  a fél diók sülnek és hűlnek elkészítjük a krémet.

A porcukrot a tojással gőz felett elektromos habverővel besűrítjük. Hagyjuk kihűlni, majd a hozzákeverjük a puha vajat, a darált diót és a rumot.

Ezzel a finom diós krémmel párosával összetöltjük a diócskákat. Porcukorral is meghinthetjük, hogy még mutatósabbak legyenek.

Töltött diócskák 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére