Főoldal / Egytálételek / Vargányás csirkepörkölt tarhonyával

Vargányás csirkepörkölt tarhonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vargányás csirkepörkölt tarhonyával

Vargányás csirkepörkölt tarhonyával

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csirkemell
  • 30 dkg vargánya gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. étolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • majoránna ízlés szerint
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • bazsalikom ízlés szerint

Továbbá:

  • 50 dkg tarhonya
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk.
Egy nagy fej vöröshagymát apróra vágunk , étolajon üvegesre pároljuk, rászórjuk a pirospaprikát, kevés vízzel felengedjük és a húst beletesszük.

A paprikát félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk. A paradicsomot négybe vágjuk és az ételhez adjuk.
A többi hozzávalókkal együtt készre főzzük. A legvégén beletesszük a felszeletelt gombát.
4-5 percig együtt főzzük, majd elzárjuk alatta a tűzhelyet.

A tarhonyát 3 ek. étolajon kissé átpirítjuk.
A gombás pörköltet felöntjük annyi vízzel,hogy db 9 dl legyen rajta a lé. Kissé még megsózzuk és a megpirított tarhonyára öntjük.
Lassú tűznél fedő alatt, többször megkeverve készre főzzük.

Jó étvágyat hozzá!

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (228 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére