Főoldal / Torták / Liszt nélküli csokitorta

Liszt nélküli csokitorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Liszt nélküli csokitorta

Liszt nélküli csokitorta

Hozzávalók:

  • 25 dkg étcsoki (legalább 70 %)
  • 6 db tojás (2 egész, 4 szétválasztva)
  • 12,5 dkg vaj
  • 17,5 dkg cukor
  • csipet só

A tetejére:

  • 5 dl tejszín
  • 2 ek cukor
  • 1 vaníliarúd
  • kakaópor díszítésnek
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat kisebb darabokban, hogy elolvadjon.
A 2 egész tojást és 4 tojás sárgáját kikeverjük 7,5 dkg porcukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott vajas csokit.

A tojásfehérjéket csipet sóval és a maradék porcukorral, kemény habbá felverjük. (a porcukrot adagonként adagoljuk hozzá)
Hozzáöntjük a csokis keveréket, először csak egy kicsit,majd simára keverjük és belekeverjük az egészet, lazán, hogy a hab ne törjön össze.

Egy 24 centis kivajazott és lisztezett formába öntjük, és 180 fokos fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni, ezalatt a teteje kicsit behorpad, lesz egy kis pereme, így rá lehet tenni a tejszínhabot.

A tejszínhabot 2 evőkanál cukorral és egy vaníliarúd kikapart magjaival kemény habbá felverjük. A habot a kihűlt torta tetejére kenjük, majd megszórjuk kakaóporral.

Nagyon finom torta, készítsétek el ti is, biztos siker.

Tipp / megjegyzés:
Ez a torta nagyon egyszerű és biztos a siker, a recept Nigella Bites című könyvéből van.

Liszt nélküli csokitorta 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére