Liszt nélküli csokitorta
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat kisebb darabokban, hogy elolvadjon.
A 2 egész tojást és 4 tojás sárgáját kikeverjük 7,5 dkg porcukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott vajas csokit.
A tojásfehérjéket csipet sóval és a maradék porcukorral, kemény habbá felverjük. (a porcukrot adagonként adagoljuk hozzá)
Hozzáöntjük a csokis keveréket, először csak egy kicsit,majd simára keverjük és belekeverjük az egészet, lazán, hogy a hab ne törjön össze.
Egy 24 centis kivajazott és lisztezett formába öntjük, és 180 fokos fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni, ezalatt a teteje kicsit behorpad, lesz egy kis pereme, így rá lehet tenni a tejszínhabot.
A tejszínhabot 2 evőkanál cukorral és egy vaníliarúd kikapart magjaival kemény habbá felverjük. A habot a kihűlt torta tetejére kenjük, majd megszórjuk kakaóporral.
Nagyon finom torta, készítsétek el ti is, biztos siker.
Tipp / megjegyzés:
Ez a torta nagyon egyszerű és biztos a siker, a recept Nigella Bites című könyvéből van.