Főoldal / Egytálételek / Tökös krumplis palacsinta különleges töltelékkel

Tökös krumplis palacsinta különleges töltelékkel

Tökös krumplis palacsinta különleges töltelékkel

Tökös krumlis palacsinta különleges töltelékkel

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 0,5 liter tej
  • 0,5 liter buborékos ásvány víz
  • 70 dkg liszt,3 tojás
  • két csipet szódabikarbóna
  • 1,5dl étolaj
  • 1 mokkáskanál só
  • 10 dkg reszelt tök
  • 10 dkg reszelt krumli

Töltelékhez:

  • 25 dkg juh túró
  • 25 dkg tehén túró
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg darált hús, (vagy konzerv)
  • 1 teáskanál majoranna
  • csípet őrölt fekete bors
  • 2 csipet őrölt gyömbér
  • só ízlés szerint
  • 5 szál kapor
  • 1 piroshusú paprika

A kész palacsinta kenéséhez:

  • 2 dl tejföl,tetejére
  • 15 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Először a tölteléknek valót készítjük el.

Szalonnát apró kockára vágva , egy kis lábosba, vagy serpenyőbe tesszük, majd hozzáadjuk a megtisztított apróra vágott vöröshagymát, apróra vágott pirospaprikát, takarék lángon kissé meg pirítjuk, félre húzzuk.

Hozzákeverjük a darált húst,( vagy konzervet), és az apróra vágott kaprot,fűszerezzük, majd vissza tesszük a lángra és 10-percig állandó kevergetés mellett összemelegítjük.

Le kapcsoljuk a gázlángot, és hűlni hagyjuk a tölteléknek valót. Teljesen kihűtjük utána a túrókkal együtt össze keverjük, és állni hagyjuk míg a palacsintákat elkészítjük-

Palacsinta tészta készítése:
Tojást kissé felverjük,hozzá adjuk a tejet, lisztet, két csipet szódabikarbónát, és lassú fokozaton géppel keverjük. Apránként az ásványvizet is hozzá adjuk állandó keveréssel, hogy sima masszát kapjunk. Végül hozzá keverjük az almareszelőn lereszelt krumplit, tököt, és 1 dl étolajat.

Be gyújtjuk a gázlángot és az első kisütésénél kalácskenő segítségével vékonyan meg kenjük a palacsinta sütő belsejét olajjal, majd felhevítjük.

A sütésnél ugyanúgy járunk el mint a hagyományos palacsintáknál.

Ha mind kisült, akkor egyesével meg töltjük a töltelékkel, felcsavarjuk és lapos jénaiba sorba tesszük őket.

A két deci tejföllel meglocsoljuk,reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben 250-fokon 10 perc alatt míg a sajt ráolvad sütjük.

Melegen tálalva fogyasztjuk, de nagyon finom hidegen is.

Tipp / megjegyzés:
Nem muszáj juh túrót,tehén túróból is lehet de akkor 500 grammot használunk belőle.  Amikor 39×36 cm-es tepsibe sorba tettük,meglocsoltuk tejföllel reszelt sajtot teszünk rá, és előmelegített sütőben 10-percig sütjük még a sajt szétolvad rajta. Majonézzel,ketchuppal tálalhatjuk.


Szólj hozzá!

A lap tetejére