Tökös krumplis palacsinta különleges töltelékkel
Hozzávalók:A tésztához:
Töltelékhez:
A kész palacsinta kenéséhez:
|
|
Elkészítés:
Először a tölteléknek valót készítjük el.
Szalonnát apró kockára vágva , egy kis lábosba, vagy serpenyőbe tesszük, majd hozzáadjuk a megtisztított apróra vágott vöröshagymát, apróra vágott pirospaprikát, takarék lángon kissé meg pirítjuk, félre húzzuk.
Hozzákeverjük a darált húst,( vagy konzervet), és az apróra vágott kaprot,fűszerezzük, majd vissza tesszük a lángra és 10-percig állandó kevergetés mellett összemelegítjük.
Le kapcsoljuk a gázlángot, és hűlni hagyjuk a tölteléknek valót. Teljesen kihűtjük utána a túrókkal együtt össze keverjük, és állni hagyjuk míg a palacsintákat elkészítjük-
Palacsinta tészta készítése:
Tojást kissé felverjük,hozzá adjuk a tejet, lisztet, két csipet szódabikarbónát, és lassú fokozaton géppel keverjük. Apránként az ásványvizet is hozzá adjuk állandó keveréssel, hogy sima masszát kapjunk. Végül hozzá keverjük az almareszelőn lereszelt krumplit, tököt, és 1 dl étolajat.
Be gyújtjuk a gázlángot és az első kisütésénél kalácskenő segítségével vékonyan meg kenjük a palacsinta sütő belsejét olajjal, majd felhevítjük.
A sütésnél ugyanúgy járunk el mint a hagyományos palacsintáknál.
Ha mind kisült, akkor egyesével meg töltjük a töltelékkel, felcsavarjuk és lapos jénaiba sorba tesszük őket.
A két deci tejföllel meglocsoljuk,reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben 250-fokon 10 perc alatt míg a sajt ráolvad sütjük.
Melegen tálalva fogyasztjuk, de nagyon finom hidegen is.
Tipp / megjegyzés:
Nem muszáj juh túrót,tehén túróból is lehet de akkor 500 grammot használunk belőle. Amikor 39×36 cm-es tepsibe sorba tettük,meglocsoltuk tejföllel reszelt sajtot teszünk rá, és előmelegített sütőben 10-percig sütjük még a sajt szétolvad rajta. Majonézzel,ketchuppal tálalhatjuk.