Főoldal / Desszertek / Fahéjas almás gofri

Fahéjas almás gofri

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fahéjas almás gofri

Fahéjas almás gofri

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 3,5 dl tej
  • 10 dkg puha vaj
  • 8 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor
  • pici só
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • pici szerecsendió
  • 1 alma reszelve
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat egy tálba öntjük és elvegyítjük egymással.

A cukrot az egész tojásokkal habosra keverjük, majd hozzáadunk egy kicsit a lisztes keverékből is. A puha vajat is hozzáadjuk, és habosra keverjük. Ezután felváltva adjuk hozzá a lisztet és a tejet. A legvégén belekeverjük a reszelt almát.

Ha nagyon sűrű lenne a massza, lehet még egy pici tejet hozzáadni. De a reszelt alma is elég levet ereszt, ezt vegyük figyelembe.

Ezután gofrisütőben megsütjük a gofrikat.

Meggyszósszal és tejszínhabbal tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Szerintem még egy picit több fahéj is mehet bele.

Fahéjas almás gofri 3.70/5 (10 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére