Vaníliával töltött mini tekert kalács
Hozzávalók:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
1 dl langyos cukros tejbe bele morzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a sóval.
A liszt közepébe öntjük a megkelt élesztőt és a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. Addig dagasztjuk,míg a tál oldalától elválik,szép fényes tésztát kapunk.
Kelesztő tálba tesszük és duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára tesszük, majd kinyújtjuk.
20 db 20 cm nagyságú tészta csíkot vágunk belőle.
A tészta csíkot félbe hajtjuk és a két végénél megfogva hármat tekerünk rajta.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
A vaníliás cukrot, a tejet, és a tojássárgáját elkeverjük és a kis tekert kalácsokat lekenjük vele.
Fél órát kelni hagyjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a tölteléket.
A pudingporokat a tejjel, és a cukorral felfőzzük.
Amikor kihűlt, a vajjal kihabosítjuk.
A kihűlt kis kalácsokat félbe vágjuk, a krémet nyomózsákba szedjük és a kalácsokat megtöltjük vele.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Jó étvágyat a finom töltött kalácshoz!