Főoldal / Desszertek / Tökmagkrémes csavart rúd

Tökmagkrémes csavart rúd

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Tökmagkrémes csavart rúd

Tökmagkrémes csavart rúd

Hozzávalók:

  • 10 dkg joghurt
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 0,5 olaj
  • 2 tk. só
  • 1 tk. méz
  • kb. 0,5 kg liszt
  • 1 cs. szárított élesztő

A töltelékhez:

  • 10 dkg tökmag
  • kb. 0,5 dl olíva olaj
  • őrölt bors
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • egész tökmag szemek
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hozzávalókat a megadott sorrendben bepakoljuk a mixer táljába. A dagasztóhoroggal összedolgozzuk a tésztát, majd kelesztőtálban hagyjuk a duplájára kelni. (Ha nagyon ragacsos lenne a tészta, még kevés lisztet kell hozzáadni.)

A töltelékhez a tökmagot leturmixoljuk az olíva olajjal, összekeverjük a puha sajtkrémmel, sózzuk, borsozzuk, és a reszelt parmezánt is hozzá keverjük.

A megkelt tésztát 10 részre osztjuk, majd a lisztezett nyújtólapon egyenként ovális lappá nyújtjuk.

 

A lapokat megkenjük a tökmagos krémmel, felcsavarjuk több helyen megtekerjük majd pár helyen egy pengével (vagy éles késsel) bevágjuk.

Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket, egymástól távolabb, majd 30percig kelni hagyjuk.

A megkelt rudakat lekenjük a tojás sárgájával és belenyomkodjuk a tökmagokat. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Isteni illata van sütés közben, szuper alternatíva az iskolába is, szendvics helyett.

Mentés

Tökmagkrémes csavart rúd 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére