Főoldal / Desszertek / Rumos gesztenyés szaloncukor házilag

Rumos gesztenyés szaloncukor házilag

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rumos gesztenyés szaloncukor házilag

Rumos gesztenyés szaloncukor házilag

Hozzávalók:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 6-8 db babapiskóta (vagy háztartási keksz)
  • kevés rum
  • porcukor ízlés szerint (kb.1-2 ek.)
  • étcsokoládé
  • fehér csokoládé
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Felengedjük a gesztenyemasszát.
Ledaráljuk a babapiskótát vagy a háztartási kekszet.

A felengedett (puha) gesztenyemasszához annyi ledarált babapiskótát adunk, hogy könnyen gyúrható, de ne túl ragadós masszát kapjunk. Ízesítem ízlés szerint porcukorral, rummal és alaposan összegyúrjuk. Formázzuk, majd hűtőbe tesszük, hogy kellőképp megszilárduljon.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és egyesével megmártjuk benne a gesztenyés szaloncukrokat. A tetejét ízlés szerint olvasztott vagy reszelt fehér csokival díszíthetjük.

Értékeld a receptet

kgyorgyi68 (287 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére