Főoldal / Desszertek / Puncs szelet

Puncs szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Puncs szelet

Puncs szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • annyi tej hogy jól nyújtható tésztát kapjunk

A középső réteghez:

  • kb.1 dl forró tej
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 rumaroma
  • 1 ek kakaó
  • 2 ek baracklekvár
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor

A tetejére:

  • 1 cs. puncs puding
  • 2 ek. cukorral
  • 3 dl tej
  • 10 dkg puha margarin
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejet teszünk hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
Három részre osztjuk úgy, hogy 2 vékony 1 vastag lapot tudjunk belőle nyújtani.
A kinyújtott lapokat sütőpapírral bélelt sütőlemezen külön-külön megsütjük.

A vastag lapot összetörjük és vaníliás forró tejjel megöntözzük, de csak annyival amit a tészta magába szív.

A rum aromát, 1 evőkanál kakaóval, 2 evőkanál baracklekvárral összekeverjük és az összetört laphoz adjuk. 10 dkg vajat habosra keverünk 10 dkg porcukorral és a masszába keverjük.
A két vékony lap közé töltjük a masszát.

A puncspudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük.
Langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük a puha margarint.
A puncsos krémet a sütemény tetejére simítjuk.

Tálalásig hűtőbe tesszük.

Beküldő: Maja

Puncs szelet 4.50/5 (2 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére