Főoldal / Sertés ételek / Tűzdelt malackaraj

Tűzdelt malackaraj

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tűzdelt malackaraj

Tűzdelt malackaraj 1

 

 

Hozzávalók:

  • 2 kg bőrös, csontos malackaraj
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kanál só
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 kk. grill fűszer
  • 1 mk. őrölt bors
  • 1 mk. egész kömény
  • 2 kanál zsír
Elkészítési idő:1óra 45 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A malac bőrét alaposan megtisztítjuk, megmossuk. A húson a bőrt, négyzethálósan bevagdossuk.

A szalonnát csíkokra vágjuk.

A fűszerekből egy-egy mokkás kanállal veszünk, és összekeverjük. A húst alaposan befűszerezzük,majd fokhagymával és a szalonnával megtűzdeljük.
Hűtőben, egy órát, vagy akár egy egész éjszakát állni hagyjuk.

A két kanál zsírt és a húst tepsibe tesszük, mellé rakjuk a megtisztított és négybe vágott vöröshagymákat és a maradék fokhagymagerezdeket.
Kevés vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva, előmelegített sütőben 160 fokon, egy órát pároljuk.
Ezután levesszük a fóliát, és zsírjával locsolgatva, szép pirosra sütjük.

Köretnek, zöldséges rizst készítettem mellé, de bármilyen tetszés szerinti körettel tálalható.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tűzdelt malackaraj 5.00/5 (1 értékelés)

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére