Főoldal / Levesek / Kacsanyak leves

Kacsanyak leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kacsanyak leves

Kacsanyak leves

Hozzávalók:

  • 1,5 kg pecsenyekacsa nyak
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál fehér répa /gyökér/
  • 1 kis fej zeller és/vagy zeller zöld
  • 1 kis fej karalábé
  • 1/4 fej kelkáposzta
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db burgonya
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma megmosva de héjastól
  • 1 fej gerezd fokhagyma
  • egész bors
  • ételízesítő
  • petrezselyem zöld
  • levesbetétnek tészta
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A leveshez pecsenyekacsa nyakakat vettem. Tettem bele pár darab zúzát és szívet is.

A zöldségeket megtisztítjuk.

A pecsenyekacsa nyakakat, zúzát és szíveket hideg vízben, lassú tűzön feltesszük főni, ha felforrt leszedjük róla a habot. (fontos leszedni, különben zavaros lesz a leves)

Beletesszük a paprikát, paradicsomot, sót, borsot, hagymákat / a vöröshagymát csak megmossuk de héjasan hagyjuk/, ételízesítőt és kis lángon legalább egy órát főzzük.

Beletesszük a megtisztított, és tetszés szerint felszeletelt leveszöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, kelkáposzta, burgonya) és készre főzzük a levest.

A levest hagyjuk fél órát „pihenni”, majd szűrjük át. A zöldségekkel és külön kifőzött tésztával tálaljuk.

Finom, meleg leves, ami nagyon jól tud esni a hidegebb napokon.

Ízlés szerint lehet bele tenni pár szem kelbimbót is akár.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére