Meggyes túrós tészta
Hozzávalók:
A tepsi kikenéséhez:
A szóráshoz:
|
|
Elkészítés:
A spagettit darabokra törjük, és enyhén sós vízben kifőzzük. Vízzel leöblítjük, majd egy nagyobb tálba öntjük.
A tojásokat ketté választjuk.
A tojások sárgáját a cukrokkal fehéredésig keverjük, majd hozzákeverjük az áttört túrót. Krémesre kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, majd végül a a keményre felvert tojáshabot, amit csak könnyedén a masszába keverünk.
Egy 20×30 cm-es magas falú tepsit vajjal kikenünk, és zsemlemorzsával megszórunk.
A túrós keveréket a spagettire öntjük, összekeverjük, majd a tepsibe simítjuk. Megszórjuk meggyel és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben alufóliával takarjuk le, ha a teteje nagyon pirulni kezdene.
A tepsiben hagyjuk hűlni. Langyosan vagy hidegen, porcukorral megszórva kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok a finomsághoz!