Főoldal / Levesek / Citromos spárgakrémleves

Citromos spárgakrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citromos spárgakrémleves

Citromos spárgakrémleves

Hozzávalók:

  • 1 cs. zöld spárga
  • 1 cs. újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  •  2 dl tejföl
  • 1 tk. ételízesítő
  • őrölt színes bors
  • 1 ek. olívaolaj
  • 8 dl víz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A spárgát hajlítsuk meg, törjük le az alsó fás részét, majd folyó víz alatt alaposan mossuk meg, és csepegtessük le.

Ezután vágjuk le a bimbókat, és tegyük félre. A maradék szárrészt, vágjuk fel kisebb darabokra.

Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra.

Hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát, és pároljuk pár percig. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és a feldarabolt spárgaszárat, majd keverjük össze és pároljuk tovább. Közben reszeljük hozzá a citromhéjat, nyomjuk bele a citromlevet, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel.

Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd főzzük roppanósra a szárrészt. Ekkor tegyük bele a levesbe a félretett bimbókat, majd pár perc alatt főzzük roppanósra. (figyeljünk,nehogy túl puhára főzzük a bimbókat!!!)

Amikor a bimbók roppanósra, a szárrész pedig puhára főtt, vegyük le a levest a tűzről, majd szedjük ki a bimbókat, és tegyük félre.

A leveshez ezután adjuk hozzá a tejfölt, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd kevergetve melegítsük forráspontig. Ekkor tegyük vissza a bimbókat, majd zárjuk el a gázt, és tálalásig tartsuk melegen a levest. (közben kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk utána)
Tálaláskor merjük a krémlevest tányérokba, majd úgy kínáljuk. Nagy hőség idején éppen csak langyosan, vagy ízlés szerint hidegen is tálalhatjuk.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére