Főoldal / Desszertek / Kati szelet (Katóka)

Kati szelet (Katóka)

Kati szelet (Katóka)

Kati szelet (Katóka)

Hozzávalók:

(30×35 cm-es tepsihez):

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 3 tojás sárgája
  • kb. 1 dl tej

A töltelékhez:

  • a tésztából sült egyik lap
  • tej (kb 80-100ml)
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek. kakaópor (holland)
  • 3 ek. sárgabarack lekvár
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • rum vagy rumaroma

A kenéshez:

  • 3-4 ek. sárgabarack lekvár

A tetejére:

  • 3 tojás fehérje
  • 25 dkg porcukor
  • reszelt csokoládé
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból könnyen nyújtható tésztát gyúrunk, majd három egyforma részre osztjuk. Mindegyiket külön külön kinyújtjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb.10 perc alatt megsütjük.

A két legszebb lapot félretesszük, a harmadikat összetörjük/morzsoljuk és meglocsoljuk egy kevés tejjel, hogy jól megszívja magát.

A puha margarint kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzákeverjük a kakaóport, majd összekeverjük az időközben megpuhult tésztamasszával. Rummal vagy rumaromával és a sárgabaracklekvárral ízestjük. (Ha túl lágynak találjuk a tölteléket, adjunk hozzá kevés darált kekszet vagy összetört babapiskótát.)

Az egyik egész lapot letesszük egy tepsi aljára, vékonyan megkenjük lekvárral majd rásimítjuk a tölteléket. A felső lap alsó felét szintén meglekvározzuk, majd a töltelékre fordítjuk és rányomkodjuk.

A tojásfehérjét vízgőz felett kemény habbá verjük a porcukorral, majd a sütemény tetejére simítjuk és villával megcifrázzuk. reszelt csokoládéval vagy kakaóval megszórjuk és egy éjszakát állni hagyjuk, hogy a hab megdermedjen, a lapok megpuhuljanak és az ízek kellőképpen összeérjenek.

Másnap, szeletelve kínáljuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére