Főoldal / Desszertek / Sokmagvas pogácsa

Sokmagvas pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sokmagvas pogácsa

Sokmagvas pogácsa

Hozzávalók:

  • 30 dkg Graham liszt
  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg margarin
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 kk cukor
  • 2 kk só
  • 1-1 ek tökmag
  • lenmag
  • szezámmag
  • fenyőmag
  • napraforgómag
  • 1 egész tojás
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az élesztőt tejjel, cukorral felfuttatjuk.

Átszitáljuk a liszteket, hozzáadjuk a sót és elmorzsoljuk benne a margarint. Jól összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel. A végén belegyúrjuk a magokat és meleg helyen duplájára kelesztjük.

2 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és 4-5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott tepsibe rakjuk, megkenjük a felvert tojással és még negyed órát pihentetjük.

Előmelegített sütőben, 190 fokon 20-25 percig sütjük.

Értékeld a receptet

kricsu (43 Recept)

Szeretek főzni, szeretek a főzős oldalakon új dolgokat tanulni.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére